Recursos web externs relacionats amb el COVID-19

Actualizado: 11 de ago de 2020


Consells per a la població en referència als rumors sobre el nou coronavirus (2019-nCoV)


Us proporcionem aquest vincle al web de l'Organització Mundial de la Salut en el que s'aclareixen algunes opinions en referència al COVID-19 i com comportar-nos dia a dia.

Pautes per a la població per tenir cura de la salut mental en el marc de la desescalada del confinament


La Confederació SALUT MENTAL ESPANYA, en col·laboració amb el Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social, ha publicat la guia "Salut mental a la desescalada: com afrontar el llarg camí", amb la finalitat d'orientar a la població a manegar els efectes de la pandèmia i la situació de "nova normalitat". Aquest document, escrit de manera accessible, tracta diverses qüestions com el dol, la por a sortir de casa, el desgast, etcètera.

Pla per a la transició cap a una nova normalitat


Podeu consultar aquí la guia oficial i detallada sobre les 4 fases que regularien el procés de desconfinament.


En aquí trobareu algunes recomanacions per a infants i adolescents sobre la sortida del confinament, redactada pel Col·legi Oficial de Psicologia de Madrid.

Consideracions psicològiques i socials i sobre salut mental de l'OMS durant la pandèmia provocada pel COVID-19


Tenint en compte l'estrès que està generant la situació de crisi sanitària, social i econòmica en tota la població, l'Organitzxació Mundial de la Salut ha publicat un documento on recull una sèrie de consideracions dirigides a diferents col·lectius per fomentar el seu benestar mental, psicològic i social durant el brot. Us animem a llegir-lo, així com altres informacions que publiqui aquesta institució en el seu lloc web.

Conte per explicar als infants què és el Coronavirus i altres possibles virus

Els col·legis de Psicologia han publicat un conte per explicar als infants què és el coronavirus i per explicar com actuar. Inclou una guia per a les famílies. Molt recomanable per als més menuts i menudes!

Versió en CATALÀ Versió en CASTELLÀ

Materials diversos per a infants i joves relacionats amb el confinament:

 • Infografies divertides per explicar als infants com s'ha de portar a terme la higiene personal i la de casa.

 • Conte per explicar a menuts i menudes com combatre el COVID-19.

 • Materials diversos de caire lúdic per promoure el respecte de les normes de confinament, proporcionats per Mossos d'Esquadra.

 • Pautes per organitzar la rutina diària. Tot i estar pensada per a infants amb TEA, també poden ser útils per a d'altres menuts i menudes!

 • Conte per preparar a menuts i menudes per la sortida al carrer.

 • Guia per a joves amb consells i recomanacions sobre com fer front a la situació de confinament.

 • Preguntes i respostes sobre la sortida al carrer dels menors. Consulta aquí per veure fins on podeu anar (1 km).

Efectes del confinament a casa en els infants. Mesures de prevenció i actuació


El portal FAROS, de Sant Joan de Déu, adreçat a famílies, infants i adolescents, ens explica els efectes del confinament per coronavirus en infants de 0-3 anys (tot i que és útil per a nens i nenes més grans), i ens dona algunes indicacions per fer-hi front. Cliqueu en la imatge per accedir a l'enllaç.

Algunes recomanacions per conviure amb infants i adolescents en temps de confinament


A Vilaweb podeu consultar 7 consells per passar el confinament amb els vostres fills/es. Des del web de Catorze.cat podem consultar aquest decàleg per viure confinat entre adolescents i descobrir la felicitat per saber com gestionar la convivència amb fills/es que es trobin en aquesta etapa. D'altra banda, en aquesta guia s'inclouen algunes pautes i indicacions per ajudar a gestionar la situació de quarentena.

Recomanacions de gestió psicològica durant quarantenes per malalties infeccioses


El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya ha publicat una guia amb diverses indicacions sobre com gestionar a nivell psicoemocional la quarantena i el confinament davant malalties infeccioses. Cliqueu en la versió que preferiu (en CATALÀ i CASTELLÀ) per accedir-hi.

En aquí trobareu infografies feta per la Universitat Oberta de Catalunya que són útils per resumir aquesta informació, i per veure com hem d'organitzar el teletreball, si l'hem de fer. Mireu la secció "Confinamiento y e-trabajo".

Guia per a la gestió de les relacions i la convivència durant el confinament per l’epidèmia de COVID-19


El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya ha publicat una guia orientada a conservar una bona convivència en temps de confinament en el que ens trobem. Molt recomanable! Cliqueu en la versió que preferiu (en CATALÀ i CASTELLÀ) per accedir-hi.També podeu consultar aquesta altra guia, elaborada per Aldees Infantils, sobre la convivència entre germans/es durant el confinament.

Guia de consells de seguretat per a víctimes de diversos tipos de violència en situació de confinament

El confinament és una mesura orientada a contenir el contagi del COVID-19 i protegir la societat, en general. Malauradament, hi ha persones que viuen una situació de violència a casa, de manera que aquesta mesura les posa en risc. Es tracta de persones que pateixen violència masclista, domèstica, persones amb discapacitat, menors o persones grans. Per aquest motiu, s'ha elaborat aquesta guia per ajudar-les. Si no és el teu cas, però coneixes algú que s'hi troba, és de lectura necessària.

Guia de recomanacions aplicades al context esportiu


El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya ha presentat una guia de recomanacions aplicades al context esportiu, dirigida a totes aquelles persones que tenien uns hàbits d’exercici físic que han quedat estrictament condicionats durant el confinament a causa de l’epidèmia de COVID-19. La guia, elaborada per psicòlogues esportives, contextualitza en l’àmbit esportiu les recomanacions que va fer el COPC a la Guia de gestió psicològica davant quarantenes per malalties infeccioses (veure més amunt). Cliqueu en la versió que preferiu (en CATALÀ i CASTELLÀ) per accedir-hi.

Recomanacions per afrontar la mort d’una persona estimada durant el confinament per l'epidèmia de COVID-19


Malauradament, la pandèmia a la que estem fent front ha provocat una gran quantitat de víctimes mortals. Moltes persones es recuperen, però és possible que algú proper no ho hagi aconseguit. I hem de lidiar amb aquesta pèrdua en unes circumstàncies particularment difícils. El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya ha publicat una guia per encarar aquest tragèdia. Cliqueu en la versió que preferiu (en CATALÀ i CASTELLÀ) per accedir-hi.


També hi ha aquests materials, adreçats a infants i joves/adults, o familiars. O informació més general. Altres materials aplicats són:

Orientació i detecció de casos amb trastorns de la conducta alimentària a casa

El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya ha presentat una guia per detectar si algun membre de la família pot estar patint un trastorn de la conducta alimentària en situació de confinament. En aquest document s'inclou informació sobre què són aquests transtorns, com detectar-los i a on acudir, així com pautes d'actuació i recursos d'ajuda a nivell emocional, d'interès general (perquè és aplicable davant qualsevol estat emcocional advers). Cliqueu en la versió que preferiu (en CATALÀ i CASTELLÀ) per accedir-hi.

Recomanacions per a professionals que treballen de cara al públic.


Davant la situació actual derivada de l'brot de coronavirus, les restriccions de moviment i la necessitat de seguir mantenint el ritme de la vida, proveint i distribuint tot allò que manté les nostres necessitats bàsiques habituals, molts professionals segueixen treballant amb noves pautes de prevenció de riscos laborals i, en alguns casos, amb creixent estrès laboral i, fins i tot, amb la por a la possibilitat de contagiar-se. Per això, el Col·legi Oficial de la Psicologia de Madrid ha elaborat un decàleg de recomanacions dirigides a aquests professionals que segueixen treballant de cara a la població, per contribuir a l'afrontament psicològic eficaç d'aquest nou entorn de treball d'alerta sanitària.


En aquí trobareu recomanacions per a professionals, EN GENERAL, per promoure el seu benestar.

Recomanacions per a la gestió personal del teletreball


El Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana en col·laboració amb la Confederació Empresarial Comunitat Valenciana (CEV), ha elaborat la 'Guia per al Teletreball COVID19' conscients de la necessitat d'oferir unes pautes clares que ajudin a l'adequada gestió personal de aquesta modalitat.


Tanmateix, en aquesta infografia també trobareu algunes recomanacions psicològiques aplicables a l'entorn laboral (tant si el lloc de treball és a casa com si no).

Sobre el joc i el confinament...


Passar tantes hores a casa pot resultar més senzill si aprofitem per jugar en família. Ara, com ha de ser el joc per als més menuts? Hem de ser els adults qui s'esforcin en oferir entreteniments per evitar que se'ns avorreixin? En aquest enllaç trobareu algunes reflexions (i una intervenció en ràdio) per donar un parell de voltes a aquesta qüestió.

Sobre l'ús d'aplicacions de missatgeria instantània en temps de confinament...


Una de les distraccions que tenim més a mà és la de comunicar-nos mitjançant el mòbil. I ara, que estem distanciats dels altres a nivell presencial, utilitzem amb més freqüència les aplicacions de missatgeria instantània. En aquest enllaç trobareu algunes reflexions sobre l'ús d'aquest recurs, per evitar caure en l'abús.
... i l'ús SEGUR d'internet!

A Europa, 1 de cada 4 menors es senten insegurs/es navegant a internet. En temps de confinament s'ha incrementat l'ús de la Xarxa, tant per motius acadèmics, laborals i de lleure. De la mateixa manera, ha augmentat de manera significativa la quantitat de ciber-delictes. Per aquest motiu des de Mossos d'Esquadra i el Departament d'Interior s'han proporcionat diversos recursos amb informacions rellevants sobre aquesta qüestió per preservar la ciber-seguretat dels vostres familiars, en especial fills i filles:

De la mateixa manera, s'han publicat aquests materials per ajudar a les famílies a regular l'accés i ús d'internet a fills i filles:

46 vistas0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram

Col·legi Virgen del Carmen

C/Sant Ramon 11, 933862058

Santa Coloma de Gramenet

Codi centre 08027754

Segueix-nos a les xarxes socials

descarga.png